☆☆تــــــــــلنگُرتـــــفـــــکّــــــــــر☆☆

⇦سایت تلنگر⇨
☆☆تــــــــــلنگُرتـــــفـــــکّــــــــــر☆☆
سلام دوستان ♥♥♥♥♥

⇦⇦⇦⇦برای ورود به صفحه اول سایت و دیدن مطالب جدید،بالای سایت،سمت راست،بر روی گزینه * #خانه *کلیک کنید⇨⇨⇨⇨⇨⇨⇨⇨
امیدوارم که بهترین رو از وبلاگ کوچک بنده ،ببرید و دعـــــامون کنید.

بعنوان کوچکترین و حقیرترین خادم اهلبیت_صلوات الله علیهم_سعی درارسال مطالبی دارم که مورد استفاده عزیزان بازدید کننده باشد.و همچنین لذت بخش♥♥
مهم نیست که چه تعداد بازدید کننده داشته باشم ،بلکه مهم اینست که بتوانم در اینراه قدمی برداشته باشم .
مهم اینست که در یک سال فقط یک نفر،یک حدیث و مطلب زیبا را از این وبلاگ کوچک بیاموزد.
مارا بانظرات،انتقادات وپیشنهادات خود،خوشحال کنید
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
انتشار مطالب این وبلاگ=روشنگری
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
آخرین نظرات
جمعه, ۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۰۶:۱۶ ق.ظ

نقدی بر دکتر علی شریعتی-( کتاب اسلام شناسی)

دگتر شریعتی

دکتر شریعتی در ص ۴۶۲ در توضیح ایمان پدران رسول گرامی اسلام (ص) این گونه توضیح می‌دهد:

 

ابراهیم، بت شکن تاریخ بشر، تربیت یافته‌ی آذر، بت تراش جامعه خویش، است… محمد در دامان بت پرستی رشد می‌کند. درست است که مورخین اسلام همه می‌کوشند تا دامان عبدالمطلب و ابوطالب را از شرک پاک سازند و این یک تمایل عمومی است که انسان دوست دارد قهرمان گرامی و مورد احترامش از خاندانی پاک، شریف و محترم باشد. همه قهرمانان ملی و اساطیری یا از خدایانند یا لااقل از خاندان امرا و قهرمانان، و این بصورت یک اصل کلّی در تراژدی و حماسه در آمده است.

 

عبد المطلب هر چند مردی است مهربان، محترم و شریف ولی نمی‌توان انکار کرد که پرده دار کعبه و ساقی بت‌پرستان و پاسدار و متولی رسمی بتخانه است و محمد که باید بزودی این بتها را یکایک فرو ریزد در خانه‌ی وی بزرگ می‌شود.

برای مطالعه بقیه مطلب به « ادامه مطلب» رجوع کنید:

نکته مهم: دوستان عزیز توجه داشته باشند که اینجانب(ادمین وبلاگ تلنگرتفکر) هیچ گونه تعصب وعداوتی نسبت به اشخاص نداشته وسعی بنده در این است که افراد وکلامشان را بر مبنای حقیقت وآیات وروایات، بررسی کنم، واین یعنی نقد یک کلام از یک شخصیت به معنای رد کردن کل شخصیت فرد نیست و تایید یک مطلب از یک شخص بمعنای تایید کلی آنشخص نمیباشد(نقد وتقدیر گزینشی بوده و میزان،آیات و روایات میباشد)

پاسخ

اول: آیا کاربرد لفظ بتخانه برای کعبه، توهین به بیت الله نیست؟ آیا این جمله در شأن یک عالم است؟

دوم: در مورد ایمان عبدالمطلب و ابوطالب‘، در زیارت وارث می‌خوانیم «یا مَولایَ یا اباعبد‌اللهِ اَشهَدُ اَنَّکَ کُنتَ نوراً فی الاصلابِ الشامِخَةِ وَ الاَرحام ِالمُطَهَّرَةِ لَم تُنَجِّسکَ الجاهِلِیَّةُ بِاَنجاسِها وَلَم تُلبِسکَ مِن مُدلَهِماتِ ثِیابِها…» ای مولای من، ای ابا‌‌عبدالله، گواهی می‌دهم که تو نوری بودی در پشت مردان بلند مرتبه و در رحم‌های پاک. دوران جاهلیّت، با همه پلیدی‌هایش تو را آلوده نکرد و از تیرگی‌های ‌جامه‌هایش در بَر تو نکرد.

نیز در زیارت ششم امیرالمؤمنین(علیه السلام) در مفاتیح می‌خوانیم: اشهد انکّ طُهرٌ طاهرٌ مُطَهّر مِن طُهرٍ طاهرٍ مُطهّر: سلام به پیشگاهت، ای ‌امیر مؤمنان، گواهی می‌دهم همان گونه که شما پاک و مقدس و منزه از هر آلودگی هستید از دودمانی پاک و مقدس و منزه از هر آلودگی متولد شده‌اید.

همچنین امیرمؤمنان(علیه السلام) در خطبه‌ی۱۶۱ نهج البلاغه خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را این گونه توصیف می‌کند: أسرتُهُ خیر أسرة و شجرتُهُ خیر شجرة أغصانها معتدلةٌ و ثمارها متهدلةٌ: خانواده‌ی او (پیامبر) نیکوترین خانواده، درخت وجودش از بهترین درختان…. و تمامی این جملات بر ایمان همه‌ی اجداد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم دلالت کامل دارند. اگر مشرکان، بتی در خانه خدا گذاشته اند، نه می‌توان خانه‌‌‌ی خدا را بتخانه نامید و نه متولی آن را بت پرست. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در دامان توحید رشد کرد و اجداد گرامی ایشان نیز به دین حنیف ابراهیمی خدا را پرستش می‌کرده‌اند.

یکی از دلایل دین ابراهیمی عبدالمطلب، سنتهایی بود که در زمان جاهلیت، مرسوم نمود و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بعد از بعثت، آنها را تصویب و تایید فرمود.

 

سوم: در حمله ابرهه به کعبه که تعدادی از شترهای عبدالمطلب توسط سپاه ابرهه ربوده شده بود، عبدالمطلب به نزد ابرهه آمد و درخواست کرد که شترهایش به وی باز گردانده شود. ابرهه گفت: من تصور کردم که درخواست تو این است که به کعبه حمله نکنیم. حضرت عبدالمطلب جمله‌ای تاریخی به وی گفت که گویای اوج ایمان و توکل ایشان به خدای یکتا است. فرمود: أنا رَبُ الاِبِلِ وَ لهذا البیتُ ربٌّ یَمنَعُهُ: من صاحب شترانم و این خانه نیز خود صاحبی دارد که آن را حفظ خواهد کرد.[۱]

چهارم: سنت‌های عبد‌المطلب: پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم به حضرت علی(علیه السلام) فرمود: ای علی، عبد المطلب در زمان جاهلیّت پنج سنت گذاشت که خداوند متعال آنها را در اسلام پذیرفت:

1. در جاهلیّت پسران با زنان پدرانشان (مادر خوانده) ازدواج می‌کردند. عبد المطلب آن را حرام کرد و خداوند آیه ۲۲ سوره نساء را چنین نازل کرد: لاَ تَنکِحُواْ مَا نَکَحَ آبَاؤُکُم مِّنَ النِّسَاء: با زنان پدرانتان ازدواج نکنید.

2. وقتی گنجی می‌یافت خمس آن را جدا می‌کرد و صدقه می‌داد. خداوند آیه۴۱ سوره‌ی انفال را نازل کرد: واعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَیْءٍ فَأَنَّ لِلّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُول: بدانید، هر گونه غنیمتی به دست آورید، خمس آن برای خدا و برای پیامبر… است.

3. وقتی زمزم را حفر کرد آن را ویژه‌ی سیراب کردن حاجیان قرار داد. خداوند آیه‌ی ۱۹ سوره برائت را نازل کرد: أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِالله وَالْیَوْمِ الآخِرِ.

4. عبد المطلب برای کشتن انسان صد شتر قرار داد و خداوند دیه‌ی انسان را در اسلام صد شتر قرار داد.

5. در جاهلیّت برای طواف عدد خاصی مشخص نبود. هر کس هر چه قدر دلش می‌خواست انجام می‌داد. عبد المطلب برای طواف هفت شوط قرار داد. خداوند نیز در اسلام هفت شوط قرار داد.[۲]

پنجم: توسل عبد المطلب بر پیامبر در دوران شیرخوارگی:

شهرستانی می‌نویسد: زمانی قحطی و خشکسالی سرزمین مکّه را فرا گرفت و ابرها از باریدن خوداری کردند. مردم مکّه در فشار شدید قرار گرفتند. عبدالمطلب قنداقه‌ی رسول اکرم‌ صلی الله علیه و آله و سلم را روی دست گرفت و مقابل کعبه ایستاد و گفت: خدایا، به حق این نوزاد، باران رحمت خود را همواره بر ما بباران! ساعتی نگذشت که ابر سیاهی فضای مکّه را فرا گرفت و بارن شدیدی بارید، به گونه‌ای که مردم ترس آن داشتند که خانه‌ی خدا در معرض سیل قرار گیرد.[۳]

ابن حجر می‌گوید: بزرگان قریش همانند عبدالله جدعان و حرب بن امیّه، به عبدالمطلب اظهار داشتند: ای پدر حجاز، این مولود بر شما مبارک باشد.[۴]

یکی از بهترین دلایل بر توحید و ایمان حضرت عبدالمطلب نحوه مبعوث شدن ایشان در روز قیامت است.

امام صادق علیه السلا م می‌فرماید: خداوند عبد المطلب را در قیامت در سیمای پیامبران و در لباس شاهان مبعوث می‌کند.[۵] در حالی که در روز قیامت مجرمان و کفار با سیمایشان (که تجسم شرک و گناه آنها است) شناخته می‌شوند و کسی که به سیمای پیامبران مبعوث شود حتماً لحظه‌ای را در شرک نگذرانده است.

امام صادق(علیه السلام) می‌فرماید: عبد المطلب به تنهایی یک امّت مبعوث می‌شود و رونق سلاطین و هیئت پیغمبران دارد. و این به سبب آن است که او نخستین معتقد به بدا بود.[۶]

امام رضا علیه السلام نیز در خطاب به یکی از اصحاب خود در مورد ایمان حضرت ابوطالب علیه السلام این چنین فرمودند: “آگاه باش که اگر اقرار نکنی به ایمان ابوطالب علیه السلام، جایگاه و منزگاه تو در آتش جهنم خواهد بود[7]


 [1]. ترجمه‌ی اصول الکافی، ج ۲ ، ص ۳۳۸٫

[2]. وسائل الشیعة، ۳۰ جلدی، حر عاملی، ج ۲۰ ، ص ۴۱۶، حدیث ۲۵۹۶۶؛ بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ۹۳ ، ص۱۹۰، چاپ بیروت ، ج ۹۶، چاپ تهران.

[3]. الملل و النحل، ج ۲، ص ۲۴۹٫

[4]. الاصابه، ج ۸، ص ۱۳۶، شماره ۱۱۱۸۳٫

[5]. شرح نهج البلاغة، ابن أبی الحدید، ج ۱۴ ، ص ۶۸، اصول کافی، ج ۲ ، ص 337، حدیث ۲۴٫

[6]. ترجمه‌ی اصول کافی، ج ۲، ص ۳۳۷، حدیث ۲۴٫

[7] – «کتب أبان بن محمود ألی علیِّبن موسی الرضاعلیه السلام: جعلت فداک أنِّی قد شککت فی إسلام أبی طالب. فکتب إلیه: و من یشاقق الرَّسول من بعد ما تبیَّن له الهدی و یتَّبع غیر سبیل االمؤمنین . الآیة. و بعدها إنَّک إن لم تقرَّ بایمان أبی طالب کان مصیرک إلی النّار.» [ الغدیر، ج۷، ص ۳۸۱٫]

فقط با یک کلیک، وب بنده رو دنبال کنید

شکلک های محدثه

نظرات (۶)

اگر تعالیم و تمدن اسلامی رو غار نشینی می بدونیم باید بگیم تمام انبیا از آدم معلم الاسماء تا رسول اکرم صلی الله علیه وآله همه غار نشین بودند.
تکنولوژی هرگز شمشیر دولبه نیست بلکه مظهر استکبار انسان خودمحور در برابر خالق هستی ست.
پیشنهاد می کنم قبل از خواندن دقیق کتابم قضاوت نکنی.
پاسخ:
شما حتی در یک جا از حرفهای من هم نمیتونید اینرو پیدا کنید که بنده تمدن اسلامی رو غار نشینی بدونم
و تمدن اسلامی یک اصل اصیل بوده و هست و اگر مسلمین به انحطاط نمیرفتند اسلام الان ۷ قاره رو تحت تسلط حکومت اسلامی در آورده بود
لی اینرو هم باید دانست که تمدن اسلامی هرگز مخالف پیشرفت انسان(در عرصه های اقتصادی،اجتماعی،و تکنولوژی و...) نبوده

تکنولوژی عین پس رفت و انحطاط است و هرگز پیشرفت نیست.
توضیح و اثبات آن را در کتاب تمدن بدلی آورده ام.
ممنون
پاسخ:
پس بهترین گزینه شما برای زندگی ، پس رفت به دوره غار نشینی هست !!!
الان خود شما اگر تکنولوژی را عین پس رفت و انحطاط میدانید چرا در حال بهره وری از آن هستید؟؟؟ چرا وب نویس انجام میدهید ؟؟ چرا غرق در  چیزی هستید که آنرا انحطاط محض میدانید ؟؟؟
اللبته باید متذکر شد که برق و صنعت خودرو و...و..همه از درون تکنولوژی به وجود آمده اند و شما میفرمایید انحطاط و پس رفت است؟؟؟؟
واقعا که
البته این مخاطبین هستند که «احسن القول « رو میپذیرند.
بنظر من اینکه تکنولوژی رو انحطاط بدانیم، بیشتر داریم عقل اینهمه بشر( از شیعه و عالم و...گرفته تا چوپانش) رو به سخره گرفتنه و حرفی هست مضحک و قطعا نادرست.
البته خیلی تمایل به مطالعه کتابتون دارم.
و یک نویسنده خوب همیشه نقد پذیر هست قطعا.
تکنولوژی ، شمشیری دو لبه
بسیار عالی بود استفاده کردیم.. 

دنبال شدین.. 
پاسخ:
سلام.وقتبخیر
باتشکر از توجه وحضور شما.
یاعلی
ادمین وبلاگ:تلنگرتفکر
۲۰ مهر ۹۷ ، ۰۸:۱۰ علی کشاورز
سلام
مطلب عالی بود
پاسخ:
سلام.وقتبخیر.
باتشکر از توجه وحضور شما
امیدوارم فعالیتمون بهتر بشه
یا علی 
ادمین وبلاگ: تلنگرتفکر
علوم جدید و تکنولوژی، مختص سبک زندگی ماده گرایی غرب بر محور تفکر اومانیستی است که محرّک آن نظام سلطه و سرمایه می باشد و مسلمانان نباید نظام آموزشی خود را بر اساس این علوم قرار دهند.

تمدن بدلی bornos.blog.ir
پاسخ:
سلام.البته اینکه علوم وتکنولوژی جدید،«مختص» زندگی مادیگرای غرب باشه، بنظر شخص بنده،اصلا مطلب دلنشین وجالبی نیس.
و علوم که غالبا بعد از برق و الکترونیک بسیار بیشتر وچشمگیرتر شده اند،از آغاز بکار وبسایتها وگسترش اونها گرفته،تا فناوری نانو و پی بردن به دنیای کوانتومی و تکنولوژی بلاک چین و...و.... قطعا مختص همچنین زندگی که شما بیان فرمودید نمیباشند و چه بسا یکی از مهمترین دلایل عدم پیشرفت مسلمین این قضیه هست که دشمنان و یهودیها و..و.. مسلط بر این علوم وفنون شده اند الان در حال سوء استفاده از این علوم هستند،الان خود شخص شما وخیلیهای دیگر درحال استفاده از ابزار بوجود آمده از این علوم هستید(همانند کامپیوتر،اینترنت،وبلاگها حتی، و....و...)
مثل چاقو که یکی باهاش آدم کشی میکنه ودیگری باهاش،سیب زمینی پوست میکنه برای شام دادن به فقرا.
اگر ما مسلمانان به اندازه کافی در این علوم و فنون تخصص داشتیم ، قطعا بهتر میتوانستیم رشد کنیم واسلام را بیشتر به مردمان برسانیم، ولی الان تصور اکثریت مردم از اسلام شده قتل و غارت و...و... و با عرض معذرت حتی بعضا ملمین را وحشی و بی فرهنگ معرفی میکنند ولی اگر همین رسانه که جزء علوم جدید هست،تحت تسلط ما بود آیا باز هم داستان اینچنین بود؟؟؟؟
خواهش بنده این هست که از نشر چنین تفکراتی خود داری کینم وبگذاریم یک شیعه علوی امیرالمومنین علیه السلام،با استفاده از این علوم جدید بتواند قدمهای محکمتری برداشته و تشیع  را با همین علوم جدید اثبات کند وبدنیا بشناسانند.
ما از این علوم استفاده نکردیم وداعش با بدست گرفتن رسانه دیدید چه کرد؟؟
از تفکر گوشه نشینی و... باید بیرون آمد
دنیا در حال پیشرفت بسوی نا منتها بوده و در اینجا ما به مردم تحمیل میکنیم که علوم وتکنولوژی مختص غرب ومادیگرایی است !!!!
عجایب بی حد وحصر خداوند در آسمانها و زمین ودریا که در آیات وروایات فراوانی به مطالعه آنها تذکر داده شده، آیا با پیشرفت علم منافات دارد ؟؟ این علوم جدید اگر استفاده صحیح بشوند، خداشناسی را از عمق دریا بیرون کشیده و انسان رو به خدایی شدن نزدیکتر میکند.
یا علی
در عرصه علم باید مجالی برای نقد باشد
بنده هم نقدهای بزرگواران رو پذیرا هستم. 
۲۰ مهر ۹۷ ، ۰۷:۰۶ رضا رضایی
یک سایت باحال

www.musicgelyan.com

منتظر شما هستیم...
پاسخ:
سلام.وبسایت بسیار زیبایی داشتنید.مراجعه شد.
ان شاء الله موفقتر باشید
یاعلی
ادمین وبلاگ: تلنگرتفکر

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی